Tänään oli vuorossa toinen ja näin siis viimeinen penturokotus. Tämä sujui - jos vain mahdollista - vieläkin paremmin kuin ensimmäinen. Ressu oli oikein todella kiltti poika: ei hötkyilyä, riehumista tai heilumista. Lisäksi tapasimme iltalenkillä oikein ihanan 4,5 kuukautta vanhan koiran pennun, jonka kanssa Ressu leikki aivan väsymiseen asti. Tämä pentu oli jotakuinkin samankokoinen kuin Ressukin, joten pikku painituokio sujui oikein tasaväkisesti, eikä tuomaria tarvittu.

 

Viime päivien aikana olemme käyneet myös mattopyykillä, jossa Ressu on ollut tapansa mukaan vesipetona mukana. Lisäksi olemme ahkerasti harjoitelleet käskyjä "seuraa", "tänne", "maahan", "paikka/vapaa" ja "anna tassu". Pentukoulutuspaikkakin on etsinnässä.

 

Edellisviikon eläinlääkärireissu

 

Koiran pennun elämä ei ole ainaista ruusuilla tanssimista - ei myöskään Ressun kohdalla. Viime torstaina Ressu rupesi yhtäkkiä ontumaan pahasti ja roikottamaan oikeaa etujalkaansa. Huolestuneena omistajana soitin tietysti heti eläinlääkärille ja sain ajan samalle päivälle. Tunnustelin itse jalkaa enkä huomannut siinä juurikaan aristelua.

 

Viime viikon eläinlääkärireissu tuli oman talouden kannalta mahdollisimman huonoon aikaan kun ylimääräistä rahaa ei tilillä ollut. Onneksi löysin sopivan luoton tältä sivustolta, ja Ressu sai kunnon hoitoa.

 

Illan lepäämisen sekä surun ja masennuksen jälkeen Ressu olikin aamulla jo paljon pirteämpi. Se ei myöskään enää ontunut kävellessä, juostessa hieman. Lääkäri totesi sen, mitä olin jo itse aavistellut: kyseessä olivat joko kasvukivut tai pieni venähdys. Hoitona viikon lepo (vain kävelylenkkejä) ja tarvittaessa särkylääkkeitä. Jos ontuminen jatkuu vielä viikon päästä, jalka kuvataan. Kyseessä ei siis ollut onneksi mitään vakavampaa.

 

Jalkakin on jo kunnossa. Ressu ei onnu enää (ei perjantain jälkeen), mutta silti lepäilimme vielä viime viikon rauhassa.